ساخت سونا خشک

ساخت سونا خشک

نکات مهمی که در اجرای یک سونای خشک باید در نظر گرفت:

در ساخت یک سونای خشک باید حتما از چوب روسی که به صورت لنبه سونایی شکل داده شده استفاده شود. شیارهای این لنبه‌ها درون یک‌دیگر رفته و به چوب زیر سازی که از قبلا به دیوار فیکس شده، متصل می‌شوند. صندلی‌ها از چوبی به نام کف صندلی به صورت یک طبقه و یا دو طبقه ساخته می‌شوند.

چوبی که برای سونای خشک استفاده می‌شود باید فاقد هرگونه شیره یا چربی باشد. از ضخامتی در حدود ۱۸ میلی‌متر برای سونای کوچک و ۲۲ میلیمتر برای سونای بزرگ برخوردار باشد.

در رنگ کاری سونا نباید از رنگ‌های معمولی که در رنگ کاری بقیه چوب‌ها استفاده می‌شود، استقاده شود به این دلیل که این رنگ‌ها در محیط گرم سونا سرطان زا بوده و استفاده کنندگان را با مخاطراتی مواجه می‌کنند. برای جلوگیری از این مشکل معمولا در رنگ کاری سونا فقط از سیلر و کیلر استفاده می‌شود.

برای عایق کاری دیوارهای سونای خشک معمولا ابتدا از یک یا چند لایه عایق رطوبتی (مانند تمام مجوعه‌های آبی از قبیل استخر و جکوزی) و سپس از یک لایه سیمان نسوز استفاده می‌شود.

برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای خروج از سونا، در مواقع گرفتگی تنفسی، درب سونا حتما باید رو به بیرون باز شود.

قبل از اجرای سونا برای نصب هیتر حتما باید سیم فشار قوی کشیده شده باشد. برق هیتر به علت فشار بالایی که تحمل می‌کند باید صد در صد طبق محاسبات و در داخل خرطومی نسوز انجام شود و به هیچ عنوان رو کار یا زیر چوب کشیده نشود.

نصب رادیاتور در سونای خشک باعث کاهش شدید مصرف انرژی توسط هیتر می‌شود.

هیترهای سونا به دو نوع کلی گرمکن‌های معمولی از نوع سنگ مرمر و گرمکن‌های مادون قرمز تقسیم بندی می‌شوند. انتخاب نوع هیتر باید بر اساس نیاز مشتری صورت گیرد، که البته استفاده از نوع سنگی آن نتیجه بهتری دارد. گرمکن‌های مادون قرمز برای برخی کاربران که صرفا خواهان یک محیط خشک وگرم با دمای متعادل‌تر هستند نیز مناسب است.